Je neemt geen CV’s aan, maar mensen!

sales en marketing recruitment

Uiteraard zoekt iedereen goede kandidaten met de juiste kennis en ervaring. Maar wat minstens, zo niet veel belangrijker is dat je mensen aanneemt met de juiste mind-set en ambitie. De motivatie en drive is voornamelijk intrinsiek en komt daarom voor een groot deel uit de kandidaat zelf.

De belangrijkste rol van een recruiter zit hem dan ook in het naar boven halen van de intrinsieke motivatie en drive van kandidaten. Uiteraard praten wij in eerste instantie met kandidaten over hun achtergrond, opleiding, werkervaring en opgedane kennis in hun vakgebied.

Maar omdat wij als recruitmentbureau juist extra waarde willen toevoegen aan onze opdrachtgevers door te focussen op de mind-set en drive van kandidaten zijn onze vragen ook altijd heel specifiek. Wij vinden de “wat” vragen meestal minder interessant. Het gaat ons met name om de “waarom” vragen. Die maken het verschil!

“Waarom” vragen geven je een beter beeld van iemand zijn echte ambities en drive. Deze geven je een meer compleet beeld, en verwachtingen, van wat iemand in de (nabije) toekomst bij kan dragen aan zijn rol en jouw organisatie

Enkele “waarom” vragen zijn b.v.:

  • Waarom heb je gedaan wat je tot nu toe hebt gedaan?
  • Waarom lijkt het je leuk om bij dit bedrijf en in deze markt te werken?
  • Waarom ben je enthousiast over deze baan?

Met deze vragen methodiek werken wij nog nauwkeuriger aan de juiste match voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever. Hiermee maken wij het verschil. Doel is uiteindelijk het bereiken van een langdurige en succesvolle samenwerking voor en tussen alle partijen!

Ik ben kandidaat

Ben je op zoek naar een nieuwe sales- of marketinguitdaging? Wij helpen je graag richting de volgende stap in je carrière. Neem contact met ons op of laat je gegevens achter via onderstaand formulier.