De 5 beste vragen die een kandidaat kan vragen!

recruitment4sales recruitment

Stel; jij bent de Sales Manager voor wie wij een aantal kandidaten gevonden hebben, die uitstekend passen in de openstaande Accountmanager functie. We hebben een passende kandidaat voor je geselecteerd, je hebt de presentatie gelezen en het profiel en onze beschrijving over deze persoon spreken jou bijzonder aan. Het is het best passende profiel, dus je wilt graag met hem of haar in gesprek.

In overleg wordt een afspraak voor jullie beiden ingepland. Je hebt een leuk gesprek, waarbij je veel vragen hebt gesteld en een positief beeld hebt van de kandidaat, en denkt erover om een 2e gesprek in te plannen met een van de mensen uit jouw Sales team.

Dan geeft onze kandidaat aan nog een aantal persoonlijke vragen te hebben:

  1. Wat zijn de belangrijkste zaken waar ik voor word betaald?
  2. Waarom werk jij bij dit bedrijf?
  3. Wat verwacht jij specifiek van mij de eerste 6 maanden?
  4. Stel, jij mag een ding binnen de organisatie veranderen, wat zou dat zijn en waarom?
  5. Heb je het gevoel dat je een goed beeld van mij hebt, of wil je nog aanvulling?

Dit zijn vragen die de meeste kandidaten niet zullen stellen. Toch zul je als Hiring Manager hierop voorbereid moeten zijn, want iemand die deze vragen stelt, is wellicht jouw ideale kandidaat! 

Ik ben kandidaat

Ben je op zoek naar een nieuwe sales- of marketinguitdaging? Wij helpen je graag richting de volgende stap in je carrière. Neem contact met ons op of laat je gegevens achter via onderstaand formulier.